Børnehjemmet

Casa Jackson

Casa Jackson er en døgninstitution for underernærede børn beliggende i byen San Felipe lige uden for Antigua. Børnene henvises fra hospitaler og sociale myndigheder og er på institutionen gennemsnitligt i 6 måneder. Der er plads til 20 børn på institutionen, og de er alle mellem 0 og 4 år. Børnene er på mange måder ikke allerssvarende udviklet – hverken fysisk eller psykisk. Projektet har til formål at skabe de rammer, der er nødvendige for, at barnet kan udvikle sig normalt, at udbrede kendskabet i Guatemala til ernæringsrigtig kost og at støtte børnenes forældre, så de selv er i stand til at varetage barnets psykiske og fysiske behov.

Der er ansat 6-7 personer på projektet, herunder en diætist, en læge, en kok og plejepersonale. Alle børnene har pga. deres problemer stort behov for voksenkontakt – både  generel omsorg og mere målrettede udviklingsopgaver. Derfor har Casa Jackson altid brug for frivillige, eksempelvis sygeplejersker, pædagoger osv. Andre frivillige kan selvfølgelig også yde et væsentligt bidrag på projektet.

Det frivillige arbejde

Arbejdet som frivillig består i – som det vigtigste – at yde omsorg og derudover en række praktiske opgaver. Som frivillig på Casa Jackson indgår man i en vagtplan, som man aftaler med personalet på stedet. Der er brug for hjælp hele døgnet rundt, alle ugens dage og året rundt. Projektet holder af indlysende årsager aldrig fri.

Vær opmærksom på

…at alle frivillige donerer 100 USD eller materialer i form af f.eks  bleer og vådservietter for ca. 50 USD til projektet, når arbejdet påbegyndes. Når man skal på vagt, møder man som regel op foran Casa Jacksons hovedkontor, som ligger i udkanten af Antigua i gåafstand fra mange af de familier, vi bruger til vores frivillige. Herfra kører man i shuttlebus med nogle af de andre frivillige. Det er også en mulighed enten at gå derud, eller at tage en taxa, som ikke koster mere end, hvad der ca. svarer til 25 DKK.