FAQ – ofte stillede spørgsmål

Vi har ingen faste afrejsetider, dvs. du bestemmer selv, hvornår du vil rejse. Vi tilrettelægger opholdet, så det passer ind i dine planer. Vær blot opmærksom på, at de fleste projekter har ferie hele december måned. Hvis du ønsker at arbejde frivilligt i december måned, kan du kontakte os og høre nærmere om mulighederne. Spanskskolen er åben året rundt.

 

Hvornår og hvordan betaler jeg?

Betaling sker senest en måned før afrejse. Du har mulighed for først at betale et depositum på 1.500 DKK og efterfølgende betale restbeløbet (dog stadig senest en måned før afrejse). Din tilmelding gælder først, når vi har modtaget enten depositum eller det fulde beløb. Depositum tilbagebetales ikke, og vi fremsender først faktura, når vi har modtaget det fulde beløb. Alle betalinger sker ved bankoverførsel til Nordjyske Bank reg.nr.: 7443 kontonr.: 1019574. Husk at inkludere fornavn og efternavn i din overførsel!

 

Hvor mange bor vi hos familien?

Vi indkvarterer som regel 1-2 frivillige per familie i Granada. Hvis du har særlige præferencer i forhold til indkvarteringen, kan du altid snakke med os om det.

 

Hvem skal jeg flyve med?

Der er mange forskellige selskaber, der flyver fra Danmark til Nicaragua. British Airways og American Airlines har som regel de billigste afgange og flyver som regel via London og USA. KLM har de mest komfortable afgange og flyver som regel via Amstedam og Panamá. Desuden flyver Iberia via Madrid og Delta Airlines via Paris og USA. Hvis du vil undgå besværet i de amerikanske lufthavne, bør du flyve med KLM eller Iberia. Vi anbefaler, at du ankommer til lufthavnen i Managua en fredag eller lørdag. Så har du nemlig mulighed for at slappe af om søndagen og begynde spanskundervisningen om mandagen. Du bliver hentet i lufthavnen af vores guide Andrés, uanset hvornår på døgnet du ankommer.

 

Guatemala eller Nicaragua?

Der er i hvert fald to ting, der adskiller volontørophold i Guatemala og volontørophold i Nicaragua. For det første er det noget varmere i Nicaragua. Klimaet i Antigua og Xela er forholdsvist tempereret og tørt, mens der er varmt og fugtigt i Nicaragua. Så hvis du er ude efter sol og varme, er Nicaragua stedet. For det andet er der mere turisme i Guatemala, end der er i Nicaragua, som endnu ikke er blevet “opdaget”. Det betyder, at man kommer lidt tættere på den lokale kultur i Nicaragua. Til gengæld er der flere tilbud i Guatemala i form af cafeer, restauranter, turistbureauer osv. Det gælder i særlig grad for Antigua.

 

Hvor mange lommepenge skal jeg have med?

Det findes der nok ikke et rigtigt svar på, tværtimod er det meget individuelt. Kost og logi er jo dækket, så lommepenge går til cafébesøg, rejser osv. En weekendtur til en af landets store turistattraktioner kan som regel gøres for i omegnen af 1.000 DKK, alt efter hvor luksuriøst det skal være.

Pernille, som var i Granada i 2011, har lavet en oversigt over priser på udflugter, dagligvarer osv. i Nicaragua. Den kan være meget god at orientere sig i.

Hent oversigten her

 

Er det sikkert at rejse i Nicaragua?

Nicaragua er omtrent det sikreste land at færdes i i Centralamerika, men kriminalitet (primært berigelseskriminalitet) forekommer. Hvis man tænker sig om, er det dog helt sikkert at færdes i landet. Eksempelvis bør man ikke gå rundt med dyre smykker, gå alene på gaden om aftenen, tage imod lift fra fremmede osv. Det er sådan set de samme tommelfingerregler, som gælder herhjemme i Danmark. I Danish Volunteers gør vi også alt, hvad vi kan, for at gøre dit ophold trygt og godt. Eksempelvis arrangerer vi privat afhentning i lufthavnen, og vi har ansat en lokal guide, Andrés, som er telefonisk tilgængelig 24 timer i døgnet. Desuden har alle værtsfamilier erfaring med frivillige og rådgiver om, hvor og hvornår det er sikkert at færdes. Spørg altid de lokale!

 

Skal jeg vaccineres?

Statens Serum Institut anbefaler følgende vaccinationer for rejser i Nicaragua af 1-6 måneders varighed:

– Difteri og tetanus (stivkrampe)
– Hepatitis A (smitsom leverbetændelse)
– Hepatitis B (seksuelt og stikoverført leverbetændelse)

Desuden anbefales malariamedicin ved rejser i områder med malariaforekomst. Ovenstående information er senest opdateret i august 2011. Se Statens Serum Instituts hjemmeside for sidste opdateringer.

 

Skal jeg søge om visum, når jeg skal til Nicaragua?

Skal du være i Nicaragua i mindre end 90 dage, skal du ikke på forhånd søge visum. I flyveren udfylder du en ansøgning om almindeligt turistvisum. Skal du derimod være i Nicaragua mere end 90 dage, skal du søge om visum hjemmefra. Det gør du via den nicaraguanske ambassade i Finland – Du finder kontaktoplysninger via dette link. Søg altid visum i god tid.

Du skal i øvrigt sørge for, at dit pas er gyldigt mindst seks måneder efter hjemrejsedatoen, da dette er en forudsætning for at få visum.

Rejser du via USA, dvs. har du en mellemlanding i USA, skal du, uanset om det er på udrejsen eller hjemrejsen, have indrejsetilladelse i USA. Det søger du via et online program, der hedder ESTA. Gå til ESTAs hjemmeside.