Spanskundervisning

casaxalteva01

På sprogskole i Nicaragua

Spanskundervisning i Nicaragua er en enestående mulighed for at lære et sprog og en kultur at kende. Du kan tage spanskundervisning forud for, sideløbende med eller helt uafhængigt af frivilligt arbejde. I Nicaragua arbejder vi sammen med spanskskolen Casa Xalteva. Casa Xalteva er beliggende 5-10 minutters gang fra Parque Central i Granada. Den blev grundlagt i 1995 og er dermed Granadas ældste spanskskole. Der er i alt 8 lærere, en overordnet leder (Simon), en daglig leder (Juán Carlos) og en tourguide (Andrés) ansat på skolen.

Undervisningen, som er soloundervisning (altså én lærer til én elev) foregår om formiddagen fra 8-12 eller om eftermiddagen fra 13-17. Selvom undervisningen som udgangspunkt er eneundervisning, kan det til tider være nødvendigt at have flere elever per lærer. Alle lærere er universitetsuddannede og enkelte af dem er nærmest vokset op på skolen som en del af børneprogrammet på Casa Xalteva. Undervisningen tager udgangspunkt i den enkelte elevs niveau – uanset om man er begynder eller øvet – og omfatter både skriftlige og mundtlige øvelser. Man skifter altid lærer efter 2 uger, med mindre man meget tydeligt insisterer på andet.

Overskuddet fra spanskundervisningen finansierer det tilknyttede børneprogram, så på den måde er man som spanskstuderende med til at støtte og sikre børnenes fremtid.

Der arrangeres dagligt udflugter fra skolen, f.eks. til Laguna de Apoyo, landsbyer og naturområder. Turene koster mellem 10 og 20 USD og gennemføres med min. 5 tilmeldinger. På skolen er der desuden WiFi, gratis kaffe/te og vand… og en super god stemning.