2019, Michael, praktik pædagog, Sagrado Corazón de Jesús, Antigua (Guatemala)

Jeg har været i praktik 6 måneder i en børnehave i Antigua Guatemala. Byen ligger ikke langt fra hovedstaden Guatemala City og er omgivet af flot natur og vulkaner (vulkanerne ligger dog langt nok væk, til ikke at være farlige for dem som opholder sig i Antigua). Byen er højt udviklet og har masser af restauranter, barer, cafeer og der er også mulighed for salsa undervisning. 

I børnehaven, hvor jeg var i praktik, var de rigtig søde til at tage i mod mig. Men forinden blev jeg vist hen til børnehaven af min kontaktperson, Eduardo, som også var rigtig sød til at tage imod os (mig og min kæreste), da vi ankom til Guatemala. Han var super god til engelsk, og det var en god tryghed, da vi var meget nye i det spanske sprog.

Selve praktikken i børnehaven levede op til forventningerne. Der var børn fra 0-3 år op til 5-6 år, som var de ældste. Der var altså rig mulighed for at vælge den målgruppe, som passede bedst til ens pædagogiske opgave (opgaven skulle afleveres og forsvares efterfølgende, når man kom hjem). Jeg lavede selv en aktivitet i børnehaven, som gik ud på bl.a. at styrke børnenes motorik. Her var børnehaven behjælpelig med at stille redskaber til rådighed, og jeg blev da også en smule inspireret af de lege som de ansatte lavede med børnene i børnehaven. 

Jeg havde alt i alt en rigtig god oplevelse, ved at rejse gennem Danish volunteers, da der altid var folk omkring, som kunne kontaktes, hvis man havde brug for svar på nogle spørgsmål. Vi boede hos en lokal kvinde (Maria Elena) og hendes familie, og fik her lært lidt spansk, samt smagt den gode lokale mad. Derudover tog vi spansktimer, som forgik 1 til 1 med en lærer. På den måde fik vi rigtig meget ud af timerne, da man altid var i fokus. 

Jeg har bestemt ikke fortrudt, at jeg tog min praktik i udlandet, da jeg føler, det har været sundt at se den danske måde at arbejde med børn lidt udefra.