Indkvartering

Indkvartering hos en lokal familie i Guatemala

Volontører, der rejser i Guatemala med Danish Volunteers, indkvarteres hos en lokal familie. Dette er en enestående mulighed for at opleve hverdagen på nært hold, øve sit spanske og i det hele taget deltage i de daglige gøremål og aktiviteter, som er typiske for en familie.

Man bliver hele tiden udfordret sprogligt, da man ikke kan forvente, at nogen i familien taler engelsk. Det kan også være en stor oplevelse at være med til at fejre højtiderne f.eks. julen og ikke mindst påsken, som er den helt store fest i Guatemala.

De familier som tilbyder indkvartering er primært ganske almindelige middelklassefamilier – skolelærere, kontoransatte og lign. Det er efter Guatemaltesiske forhold “pæne” hjem, hvor man får sit eget værelse og ellers deler køkken og bad med resten af familien.

Det er vigtigt at understrege, at man ikke kan forvente dansk standard i boligen (samtalekøkkener, spabade, fladskærme etc. skal man ikke lige regne med!). Maden er ganske almindelig hverdagskost efter guatemaltesisk målestok og består af 3 måltider om dagen.

At bo privat vil for nogens vedkommende blive opfattet som den mest krævende og udfordrende indkvarteringsform. Man er meget “på” hele tiden – både sprogligt og socialt. F.eks. vil børnene gerne lege, der kommer gæster, som man også skal forholde sig til etc.

Samtidig er Guatemaltekerne et meget gæstfrit og humør- og temperamentsfuld folkeslag, og det er som regel en rigtig god oplevelse at bo hos en lokal familie.

I Antigua indkvarterer vi ofte flere (2-6) frivillige per familie, men det afhænger helt af, hvor mange vi har afsted. I Xela indkvarterer vi som regel 1-2 per familie. Hvis du har særlige præferencer mht. indkvarteringen så tal med os om det.