Bomberos Municipales (brandstation)

Formål og målgruppe

Bomberos Municipales Departamentales de Antigua er det lokale beredskab i Antigua. De opererer i selve Antigua og i de mange omkringliggende landsbyer. Der findes ikke noget offentligt finansieret beredskab i området, og Bomberos Municipales er finansieret udelukkende via indsamlinger på gader og stræder.

Arbejdsområder og personale

De primære arbejdsområder inkluderer førstehjælp og ambulancekørsel i forbindelse med ulykker, slukning af skovbrande og slukning af brande i bygninger. Derudover hjælper Bomberos også til ved mudderskred, vulkanudbrud og eftersøgninger. Der er otte fastansatte og 16 frivillige på projektet.

Frivilligt arbejde

Frivillige på Bomberos Municipales hjælper til inden for alle arbejdsområder, herunder ulykker, brande, mudderskred, vulkanudbrud og eftersøgninger. De konkrete arbejdsopgaver afhænger af den enkelte frivilliges erfaring. Men der er noget at lave for alle. Og frivillige uden erfaring inden for beredskabsområdet bliver løbende lært op.

Praktik

Det er muligt for studerende inden for beredskabsområdet at komme i praktik på Bomberos Municipales. De fastansatte bomberos superviserer praktikanter. I øjeblikket er der ikke mulighed for supervision fra andre faggrupper. Men vi arrangerer gerne praktikophold, hvor der ikke er krav om supervision.

Mødetider

Bomberos Municipales har bemanding 24 timer i døgnet 365 dage om året. Frivillige aftaler selv deres mødetider med lederen på stedet. Det er dog et krav, at frivillige arbejder minimum fire timer om dagen, for eksempel fra 8:00 til 12:00 eller fra 14:00 til 18:00, og minimum 2 uger.

Øvrige oplysninger

Projektet ligger i udkanten af Antigua i gåafstand fra alle værtsfamilier. Det er også muligt at tage en tuc tuc til projektet. Vær opmærksom på at personalet på projektet ikke taler engelsk. Vi anbefaler derfor, at frivillige, der ikke allerede taler spansk, starter deres ophold med fire ugers spanskundervisning.