Atención Integral (børnehave/børnehaveklasse)

atencion_integral_frivilligt_arbejde_coatepeque_danish_volunteers

Formål og målgruppe

Centro de Atención Integral Coatepeque er en kombineret børnehave (guardería) og børnehaveklasse (escuela preprimaria) for børn fra fattige familier i og omkring Coatepeque. Børnene er mellem 8 måneder og 3 år i børnehaven og mellem 4 og 6 i børnehaveklassen. Der tilbydes også lektiehjælp til større børn (7 til 12 år). Der er ingen almindelige offentlige dagtilbud i Guatemala. Derfor er centret helt afgørende for børnene og deres forældre. 

Arbejdsområder og personale

Arbejdsområderne på projektet spænder vidt og dækker både pasning, undervisning, lektiehjælp, motorisk træning, psykologhjælp, socialt og pædagogisk arbejde. Der arbejdes desuden med ernæring, og børnene får fire måltider om dagen (morgenmad, snack, frokost og snack). Udover centrets leder er der 7 lærere, 1 køkkenassistent og 1 rengøringsassistent. En gang om måneden kommer der en psykolog, en pædagog, en ernæringsrådgiver og en socialrådgiver.

Frivilligt arbejde

Frivillige på projektet hjælper til inden for alle arbejdsområder, herunder pasning, undervisning, lektiehjælp, motorisk træning, psykologhjælp, socialt arbejde, pædagogisk arbejde og ernæring. De konkrete opgaver afhænger af den frivilliges ønsker og erfaring. Frivillige tilknyttes i udgangspunktet en enkelt klasse, og arbejdsopgaverne aftales med klassens lærer. Det er muligt for frivillige selv at arrangere forskellige aktivititer med børnene. Det er vigtigt at planlægge sådanne aktiviteter i god tid med skolens leder.

Praktik

Der er rigtig gode muligheder for at komme i praktik på Atención Integral. Centrets leder, den tilknyttede socialrådgiver og den tilknyttede ernæringsrådgiver superviserer studerende inden for studieretningerne ernæring og sundhed, lærer, pædagog og socialrådigver. Danish Volunteers formidler kontakten til centret og sørger for alt det praktiske, herunder udfyldelse af uddannelsesaftalen. Vi samarbejder med universiteter i Guatemala, hvor der er adgang til biblioteks- og studiefaciliteter. Sammen med universiteterne organiserer vi desuden en erfaringsudveksling mellem danske og lokale studerende.

Mødetider

Centret holder åbent mandag til fredag fra 7:00 til 16:30. Der er lukket på almindelige fridage og i perioden 1. december til 2. januar. Frivillige kan arbejde fultid eller deltid. Arbejdstiderne aftales med lederen på stedet. En arbejdsuge kunne for eksempel være mandag til fredag fra 8:00 til 13:00.  Studerende, hvis praktikperiode overlapper med skoleferien i december, kan kombinere arbejde på centret med arbejde på andre projekter i Coatepeque. Ring eller skriv til os for at høre nærmere om mulighederne for at komme i praktik på Atención Integral.

Øvrige oplysninger

Atención Integral ligger kvarteret Lotificación las Conchitas i Coatepeque. Centret ligger i gåafstand fra mange værtsfamilier. Men det er også muligt at tage bussen. Det er både nemt og billigt. Der er ingen krav til, hvor længe man skal arbejde på projektet, men vi anbefaler minimum fire uger, så man lærer børnene, de ansatte og arbejdsgangene at kende. Vær opmærksom på at personalet på projektet ikke taler engelsk. Vi anbefaler derfor, at frivillige, der ikke allerede taler spansk, starter deres ophold med fire ugers spanskundervisning.