De Casas a Hogares (bygge hus til fattig familie)

Formål og målgruppe

De Casas a Hogares bygger huse til fattige familier i landsbyerne omkring Antigua. Mange familier i landsbyerne omkring Antigua bor i gamle skure, der på ingen måde yder beskyttelse mod vind og vejr. Familier kan søge om at få bygget et hus, hvis de ejer grunden, de bor på. Udvælgelsen af familier er en lang proces, hvor De Casas a Hogares løbende følger familiens situation. De Casas a Hogares driver desuden en skole i Santa María de Jesús og en sundhedspost (puesto de salud) i Pastores.

Arbejdsområder og personale

Husene er etværelseshuse med betongulv, murstensvægge (bloque) og zinktag. Selvom de ikke er noget særligt efter danske standarder, er de en klar forbedring for familierne i Guatemala. Et hus bygges i løbet af fem dage (mandag-fredag). De familier, der modtager et hus, får desuden gratis konsultationer på projektets sundhedspost i Pastores. Udover lederen, er der en sekretær, en bogholder, en koordinator og syv faste håndværkere på projektet.

Frivilligt arbejde

Frivillige på De Casas a Hogares bygger husene i samarbejde med de faste håndværkere. I løbet af de fem dage, det tager at bygge et hus, skal der blandes beton, støbes fundament, mures, installeres tag, støbes gulv og males. Frivillige deltager i alle dele af byggearbejdet. De fastansatte håndværkere er meget professionelle og hjælper frivillige med det hele. Alle kan deltage i byggearbejdet, og det er ikke nødvendigt at have håndværkserfaring.

Praktik

Det er som udgangspunkt ikke muligt at komme i praktik på De Casas a Hogares, da der ikke ydes supervision inden for de forskellige studieretninger.

Mødetider

Frivillige og faste håndværkere følges til landsbyerne hver morgen mandag-fredag kl. 8:00 fra projektets kontor i Antigua. Arbejdet slutter som regel midt på eftermiddagen, hvor alle følges tilbage til kontoret. Om fredagen afsluttes byggeriet ved middagstid, og nøglerne til huset overrækkes til familien. Det er altid en fantastisk oplevelse at være med til at overrække nøglerne til familien. Projektet er lukket i Semana Santa og fra anden uge i december til primo januar. Hvis der ellers er frivillige, bygges der huse resten af året.

Øvrige oplysninger

Vær opmærksom på at frivillige giver en donation på 500 USD til projektet, som går til byggematerialer og løn til projektets personale. Der er tale om en engangsdonation, og frivillige kan sagtens være mange uger på projektet uden at skulle betale mere. Det er vores erfaring, at man hurtigt kan samle pengene ind blandt venner og familie. Ring eller skriv endelig hvis du har spørgsmål. Flere af projektets ansatte taler engelsk, og det er derfor ikke et krav, at frivillige taler spansk. Men familierne, der modtager husene, taler ikke engelsk. Vi anbefaler derfor, at frivillige, der ikke allerede taler spansk, starter deres ophold med fire ugers spanskundervisning. Medbring i øvrigt gerne et par arbejdshandsker til byggearbejdet.