Urbana Mixta Club Rotario (indskoling og mellemtrin)

escuela_primaria_coatepeque_guatemala_danish_volunteers

Formål og målgruppe

Escuela Oficial Urbana Mixta Club Rotario er en skole (escuela primaria) beliggende i landsbyen San Isidro i udkanten af Coatepeque. Der er omkring 300 børn fordelt på seks klassetrin. Børnene, som er i alderen 7-12 år, kommer fra familier i landsbyerne San Isidro, San Isidro Robles, Nuevo Coatepeque, El Jardín, Valle Verde og Linda Vista. Skolen er offentlig og finansieres af undervisningsministeriet.

Arbejdsområder og personale

Det vigtigste arbejdsområde er selvfølgelig den almindelige undervisning. Der undervises inden for sprog, matematik, samfunds- og naturvidenskab, idræt, musik, kunst og almen dannelse.  Der undervises desuden i brug af computer, hvilket er ret usædvanligt i Guatemala. Udover skolens leder er der 13 almindelige lærere, en computerlærer, en musiklærer, to køkkenassistenter og en rengøringsassistent.

Frivilligt arbejde

Frivillige på Urbana Mixta Club Rotario bliver tilknyttet en af de 13 klasser og hjælper til inden for alle arbejdsområder. Der er særligt brug for hjælp i forbindelse med engelskundervisningen for de øverste klassetrin. Arbejdet planlægges i samarbejde med den pågældende klasses lærer. Der er rigtig gode muligheder for selv at arrangere forskellige undervisningsaktiviteter, idræt, musik og kunst. Aktiviteterne planlægges i samarbejde med klassens lærer.

Praktik

Der er rigtig gode muligheder for at komme i praktik på Urbana Mixta Club Rotario. Skolens leder superviserer studerende inden for studieretningerne lærer og pædagog. Danish Volunteers formidler kontakten til skolen og sørger for alt det praktiske, herunder udfyldelse af uddannelsesaftalen. Vi samarbejder med universiteter i Guatemala, hvor der er adgang til biblioteks- og studiefaciliteter. Sammen med universiteterne organiserer vi desuden en erfaringsudveksling mellem danske og lokale studerende.

Mødetider

Skolen er åben mandag-fredag fra 7:20 til 12:15. Der er lukket på almindelige fridage og i perioden 1. november til 2. januar. Studerende, der har skal have minimum 30 timers praktik om ugen, kan kombinere arbejdet på skolen med arbejde på et af de andre projekter. Og studerende, hvis praktikperiode overlapper med skoleferien, har mulighed for at arrangere undervisning, idræt, musik, kunst, osv. for børnene i skoleferien. Dette gøres i samarbejde med skolens leder.

Øvrige oplysninger

Urbana Mixta Club Rotario ligger i landsbyen San Isidro i udkanten af Coatepeque. Skolen ligger i gåafstand fra de fleste værtsfamilier, og det er både let og billigt at tage bussen fra de øvrige værtsfamilier. Frivillige på projektet får en enestående mulighed for at opleve dagligdagen i Guatemala på tæt hold i den hyggelige landsby. Vær opmærksom på at personalet på projektet ikke taler engelsk. Vi anbefaler derfor, at frivillige, der ikke allerede taler spansk, starter deres ophold med fire ugers spanskundervisning.