Estación 4 (brandstation)

bomberos_coatepeque_guatemala_danish_volunteers

Formål og målgruppe

Estación 4 Bomberos Municipales Departamentales de Coatepeque er det lokale beredskab i Coatepeque. De opererer i Coatepeque og i hele den sydvestlige del af Guatemala. Estación 4 er delvist finansieret af kommunen, og resten af finansieringen skaffer stationens administrative ledelse gennem forskellige aktiviteter, herunder to årlige lodtrækninger, salg af drikkevand (agua purificada) og meget andet.

Arbejdsområder og personale

De primære arbejdsområder inkluderer førstehjælp og ambulancekørsel i forbindelse med ulykker og sygdom, slukning af skovbrande, slukning af bygningsbrande, eftersøgninger af personer eller dyr samt patienttransport. Der er 18 fastansatte bomberos på stationen. Derudover er der 30 frivillige, hvoraf 15 er uddannede bomberos. Stationens ledelse er delt op i en administrativ (el comité) og en operationel (la comandancia).

Frivilligt arbejde

Frivillige på Estación 4 hjælper til inden for alle arbejdsområder, herunder udrykning i forbindelse med ulykker og sygdom, brande, eftersøgninger og patienttransport. De konkrete arbejdsopgaver afhænger af den enkelte frivilliges erfaring. Men der er noget at lave for alle. Og frivillige uden erfaring inden for beredskabsområdet har mulighed for at deltage i kurser i weekenden. Frivillige har også muliged for at arbejde inden for administration og it.

Praktik

Det er muligt for studerende inden for beredskabsområdet at komme i praktik på Estación 4. De fastansatte bomberos superviserer studerende. Det er desuden oplagt for studerende i praktik at deltage i de forskellige kurser, der udbydes i weekender. I udgangspunktet er det ikke muligt for studerende inden for andre studieretninger at komme i praktik på Estación 4. Men ring eller skriv endelig hvis du som studerende inden for en anden studieretning ønsker at komme i praktik på stationen alligevel.

Mødetider

Bomberos Municipales har bemanding 24 timer i døgnet 365 dage om året. Som udgangspunkt arbejder frivillige døgnvagter. Man bliver tilknyttet vagthold med 8 lokale bomberos og bor sammen med dem på stationen i løbet af vagten. Det er en fantastisk mulighed for at øve sproget og etablere nye venskaber. Vagtplanen aftales med ledelsen på stedet. Din lokale guide/kontaktperson i Coatepeque er med de første par gange og hjælper med det hele.

Øvrige oplysninger

Stationen ligger midt i Coatepeque i gåafstand fra nogle af værtsfamilierne og i busafstand fra andre. Det er både let og billigt at komme til og fra stationen med bus. Vær opmærksom på at personalet på projektet ikke taler engelsk. Vi anbefaler derfor, at frivillige, der ikke allerede taler spansk, starter deres ophold med fire ugers spanskundervisning.