Seniortur Februar 2024

Overblik Seniortur

Vi gentager successen fra sidste år (og forrige år og…) og er i skrivende stund ved at arrangere en seniortur i februar 2024! Med forbehold for mindre tilpasninger, ved vi at turen vil indeholde:

 • 3 ugers rejse i Guatemala med dansk og lokal rejseleder, fra den 3. februar til 22. februar  2024.
 • Vores base bliver den smukke by i højlandet, Antigua.
 • Indhold: Frivilligt arbejde, spanskundervisning, kulturelle arrangementer og udflugter og afsluttende ophold ved den skønne Atitlán-sø.
 • Yderligere info og tilmelding sker ved henvendelse til Inger Johansson på info@danishvolunteers.com eller på 22568844
 • Tilmelding efter først til mølle princippet. Turen gennemføres med minimum 8 deltagere.
 • Prisen bliver cirka 26.000 kroner. Prisen er inklusiv: Flybilletter, donation på 500 USD til frivillig-projektet, logi på hele rejsen, helpension de første 2 uger, udflugter og kulturoplevelser i programmet, transport t/r fra lufthavnen, til projektet (byg et hus) og til Atitlán-søen, dansk rejseleder og guatemalansk guide fra start til slut.

Byg et hus til en familie og mød den lokale kultur i øjenhøjde

Hvis du er senior og har lyst til at yde både et kontant og fysisk bidrag til mennesker i et land, hvor fattigdom og økonomisk ulighed er et kæmpeproblem, kan du tage med på denne rejse til Antigua, Guatemala i februar 2024. Turen arrangeres af Danish Volunteers i samarbejde med den lokale hjælpeorganisation From Houses to Homes.

Alle deltagere på turen donerer og bygger et hus til en meget fattig familie i et landligt område udenfor Antigua – en familie som uden dette bidrag aldrig ville have en chance for at få “foden under eget bord”.

Hvis du udover det rent fysiske arbejde også vil “bruge hovedet”, er der i rejsen inkluderet spanskundervisning med privat lærer til hver deltager. Uanset om du er avanceret spansktalende eller totalt nybegynder, kan du få udbytte af undervisningen. Selve undervisningen foregår i hyggelige omgivelser.

Der bliver også plads til æstetiske oplevelser. Turen afsluttes ved den meget smukke Atitlán-sø, hvor indkvarteringen bliver i Santa Cruz på lækre værelser. Der er desuden planlagt en “friweekend” med mulighed for individuelt at tage på tur eller bare slappe af og hænge ud i Antigua.

Frivilligt arbejde

Det frivillige arbejde foregår i uge 2, hvor vi i samarbejde med organisationen From Houses to Homes bygger et hus til en fattig familie i området omkring Antigua. Hver morgen tager vi med de lokale håndværkere ud til familien. Vi måler op, blander cement, bygger vægge, maler og bruger tid sammen med familien. Der er opgaver, der passer til enhver, og alle kan være med til at bygge. I løbet af ugen besøger vi også den sundhedspost og skole, som drives af From Houses to Homes. Som afslutning på ugen er der en mindre ceremoni, hvor nøglerne til huset overrækkes til familien.

Læg mærke til at rejsens pris inkluderer en donation på 500 USD (ca. 4.000 DKK) til projektet. Via donationen betaler man faktisk både for materialer, lokale håndværkere og for livslang sundhedshjælp til familien. I Guatemala siger man, at der er tre store begivenheder i løbet af livet: Den dag man bliver gift, den dag man får børn og den dag man får et hus. Med meget få midler og lidt håndkraft, kan du hjælpe en hel familie.

Spanskundervisning

I løbet af den første uge får man som nybegynder lejlighed til at lære de helt basale gloser på spansk, så man kan bestille en kop kaffe (un café por favor) eller en øl (una cerveza por favor) eller stille helt elementære spørgsmål på spansk.

seniortur antigua guatemala 2019 spanskundervisning

Hvis du ikke er nybegynder, får du mulighed for at opgradere dit niveau – måske med fokus på mere avanceret konversation og/eller et højere grammatisk niveau. Der er tale om eneundervisning (en lærer per elev) og dermed er både niveauet og progressionen helt individuel.

Indkvartering hos Cony i Antigua

I Antigua bor vi på Casa Cony, som er et meget hyggeligt lille pensionat lige midt i Antigua. Cony selv er en ældre og meget venlig dame, som svæver over vandene og sørger for, at alt er i orden. Hun sidder som regel for bordenden under måltiderne.

Værelserne er enkle, pæne og rene og alle med eget bad. Der er en smuk og behagelig gårdhave, hvor man kan sidde og drikke rødvin, slappe af, læse lektier!!!! eller bare nyde livet sammen med de andre deltagere. Hos Cony spiser vi alle måltider alle hverdage de første 2 uger. I uge 2, hvor vi er af sted på husbyggeri, får vi madpakker med.

Afslutningsdage ved Atitlán-søen

De sidste 3 dage slapper vi af på et lækkert hotel nær Santa Cruz efter ugens strabadser med byggeriet. Hotellet ligger lige ved søen Lago de Atitlán, som meget spektalært er omringet af vulkaner. Her skal man være ualmindeligt stresset for ikke at kunne slappe af og nyde roen . Alle værelser har privat bad. Så her ved søen er rekreation og nydelse overskriften.

Hvad er inkluderet i prisen?

 • Afhentning i lufthavn og transport til Antigua
 • Indkvartering i Antigua i cirka 2 uger (fra ankomst til afgang til Atitlán-søen)
 • Fuld forplejning (3 måltider) mandag-fredag under opholdet i Antigua.
 • Ophold på hotel ved Atitlán-søen 3 dage (forplejning ikke inkluderet, kun morgenmad)
 • 1 overnatning på hotel i Guatemala City natten op til hjemrejsen (morgenmad inkluderet)
 • 500 USD (ca. 4.000 DKK) donation til organisationen (From Houses to Homes)
 • Spanskundervisning 4 dage á 3 timer (eneundervisning)
 • Foredrag om Guatemala og Antigua
 • Kulturelle aktiviteter
 • Heldagsudflugt til Vulkanen Pacaya
 • Al transport i Guatemala
 • Dansk og lokal rejseleder på hele turen!

Hvad er ikke inkluderet i prisen?

Praktiske og nyttige oplysninger

 • Klimaet i Antigua er højlandsklima. Det betyder, at der er ca. 20-25 grader året rundt. I november er regntiden helt klinget af, så her er frodigt og behageligt. Aldrig for varmt eller for koldt. Det betyder også, at insekter og andet kryb stort set er fraværende (på dansk niveau). Så for mange danskere et meget tilpas klima, med mindre man er til mere tropelignende tilstande. Om natten kan det blive lidt køligt, så en trøje og jakke bør medbringes. Der er i øvrigt ikke malaria i Antigua-området.
 • I Antigua er stort set alle gader brostensbelagte. Det betyder, at turen ikke bliver en fornøjelse, hvis man er gangbesværet. En ganske almindelig god fysik er en forudsætning for at kunne få udbytte af både det frivillige arbejde og daglige gåture rundt i Antigua. Der bliver heller ikke så meget brug for stiletterne i Antigua, så gode sko/sandaler er bedst!!
 • Sikkerheden i Antigua er meget god. Så hvis man følger de almindelige tommelfingerregler omkring sikkerhed (det er f.eks. ikke en god ide, at gå alene sent om aftenen i øde områder etc.), er der ikke større risiko for tyveri o.lign. her end i andre større byer i verden. Helt anderledes er det i hovedstaden Guatemala City. Så vi anbefaler normalt ikke, at man færdes alene og tilfældigt i hovedstaden. Der er dog sikre zoner hvor turister sagtens kan færdes, men det bør tjekkes først, hvis man har planer om udflugt dertil.
 • Prisen for indkvartering er baseret på dobbeltværelse, dog har vi mulighed for at tilbyde enkeltværelser i begrænset omfang. For enkeltværelse er prisen +1.000 DKK . Kontakt os hvis du ønsker enkeltværelse.
 • Tilmelding foregår efter først til mølle princippet ved kontakt til Inger Johansson på 22568844 eller info@danishvolunteers.com.
 • Skriv endelig til os på info@danishvolunteers.com for yderligere info. Vi fortæller gerne mere om turen og svarer på de alle de spørgsmål, du måtte have.