Årets seniortur til Guatemala i februar 2024

Det korte overblik:

 • 3 ugers rejse i smukke og farvestrålende Guatemala fra den 4. februar til 23. februar 2024.
 • Rejsen vil indeholde kulturelle arrangementer og udflugter, spanskundervisning, uforglemmelige naturoplevelser, frivilligt arbejde (vi bygger og donerer et hus til en lokal familie) og afslutter rejsen med et afslappende ophold ved den skønne vulkan-sø Atitlán.
 • Vores base bliver den smukke by i højlandet, Antigua, som er på Unescos verdensarvsliste for sin skønhed og historie, og kaldes ”det evige forårs by” for dens behagelige klima.
 • Prisen er 17.500 kroner* og er inklusiv:
  • Logi i fine værelser på hele rejsen.
  • Helpension de første 2 uger (i Antigua)(mandag-fredag, morgenmad lørdag)
  • Alle udflugter og natur- og kulturoplevelser i programmet.
  • Transport t/r lufthavnen, samt al anden transport til aktiviteter i programmet.
  • Donation på 500 USD til frivilligprojektet (byg et hus i samarbejde med den lokale NGO From houses to homes)
  • Ophold ved Atitlán-søen.
  • Dansk rejseleder og guatemalansk guide fra start til slut.
 • Tilmelding efter først-til-mølle-princippet. Turen gennemføres med minimum 10 deltagere. Vi bliver maksimalt 16 deltagere, da vi mener, dette giver den bedste og mest personlige oplevelse.
 • Yderligere info og tilmelding sker ved henvendelse til info@danishvolunteers.com eller på 22568844 (Inger Johansson) eller 91536359 (AnneSofie Aanæs).
 • *Prisen er per person i dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelse 1600 kroner.
 • **Vi tager forbehold for små ændringer i programmet, og for uforudsigelige rejsebetingelser og -dollarkurs.
 • Hvad er ikke inkluderet i prisen?
  • Flybilletter. Vi hjælper dig med at købe billetter der er tilpasset dine ønsker for komfort og evt. forlænget rejse.
  • Rejseforsikring. Dog er Danish Volunteers registreret i Rejsegarantifonden, som stiller garanti i tilfælde af konkurs.
  • Vaccinationer. Se Statens Seruminstituts anbefalinger.
 • Læs mere om vores unikke koncept og den detaljerede rejseplan nedenfor.

Vores unikke koncept:

Byg et hus til en familie og mød den lokale kultur i øjenhøjde.

Hvis du er senior og har lyst til at yde både et kontant og fysisk bidrag til mennesker i et land, hvor fattigdom og økonomisk ulighed er et kæmpeproblem, kan du tage med på denne rejse til Antigua, Guatemala i februar 2024. Turen arrangeres af Danish Volunteers i samarbejde med den lokale hjælpeorganisation From Houses to Homes.

Alle deltagere på turen donerer og bygger et hus til en meget fattig familie i et landligt område udenfor Antigua – en familie som uden dette bidrag aldrig ville have en chance for at få “foden under eget bord”.

Hvis du udover det rent fysiske arbejde også vil “bruge hovedet”, er der i rejsen inkluderet spanskundervisning med privat lærer til hver deltager. Uanset om du er avanceret spansktalende eller totalt nybegynder, kan du få udbytte af undervisningen. Selve undervisningen foregår i hyggelige omgivelser.

Der bliver også plads til æstetiske oplevelser. Turen afsluttes ved den meget smukke Atitlán-sø, hvor indkvarteringen bliver i Santa Cruz på lækre værelser. Der er desuden planlagt en “friweekend” med mulighed for individuelt at tage på tur eller bare slappe af og hænge ud i Antigua.

Frivilligt arbejde

Det frivillige arbejde foregår i uge 2, hvor vi i samarbejde med organisationen From Houses to Homes bygger et hus til en fattig familie i området omkring Antigua. Hver morgen tager vi med de lokale håndværkere ud til familien. Vi måler op, blander cement, bygger vægge, maler og bruger tid sammen med familien. Der er opgaver, der passer til enhver, og alle kan være med til at bygge. I løbet af ugen besøger vi også den sundhedspost og skole, som drives af From Houses to Homes. Som afslutning på ugen er der en mindre ceremoni, hvor nøglerne til huset overrækkes til familien.

Læg mærke til at rejsens pris inkluderer en donation på 500 USD (ca. 4.000 DKK) til projektet. Via donationen betaler man faktisk både for materialer, lokale håndværkere og for livslang sundhedshjælp til familien. I Guatemala siger man, at der er tre store begivenheder i løbet af livet: Den dag man bliver gift, den dag man får børn og den dag man får et hus. Med meget få midler og lidt håndkraft, kan du hjælpe en hel familie.

Spanskundervisning

I løbet af den første uge får man som nybegynder lejlighed til at lære de helt basale gloser på spansk, så man kan bestille en kop kaffe (un café por favor) eller en øl (una cerveza por favor) eller stille helt elementære spørgsmål på spansk.

seniortur antigua guatemala 2019 spanskundervisning

Hvis du ikke er nybegynder, får du mulighed for at opgradere dit niveau – måske med fokus på mere avanceret konversation og/eller et højere grammatisk niveau. Der er tale om eneundervisning (en lærer per elev) og dermed er både niveauet og progressionen helt individuel.

Indkvartering hos Cony i Antigua

I Antigua bor vi i hyggelige små pensionater, blandt andet i Casa Cony, hvor hele gruppen spiser aftensmad sammen. Casa Cony er et meget hyggeligt lille pensionat lige midt i Antigua og Cony selv er en ældre og meget venlig dame, som svæver over vandene og sørger for, at alt er i orden. Hun sidder som regel for bordenden under måltiderne.

Værelserne er enkle, pæne og rene og alle med eget bad. Der er en smuk og behagelig gårdhave, hvor man kan sidde og drikke rødvin, slappe af….eller læse lektier!!!! Eller bare nyde livet sammen med de andre deltagere.

Afslutningsdage ved Atitlán-søen

De sidste 3 dage slapper vi af på små lækre hoteller nær Santa Cruz efter ugens strabadser med byggeriet. Hotellerne ligger lige ved søen Lago de Atitlán, som meget spektakulært er omringet af vulkaner. Her skal man være ualmindeligt stresset for ikke at kunne slappe af og nyde roen . Alle værelser har privat bad. Hér ved søen er rekreation og nydelse overskriften.

Rejsen dag for dag:

Dag 1 (søndag 4. februar): Afrejse fra København og ankomst i Guatemala

Vi sigter mod at alle har afrejse fra København om morgenen (alt efter hvilke individuelle billetter, gruppens deltagere vælger at booke), og i så fald lander vi alle i Antigua, Guatemala, om aftenen lokal tid. Alle bliver modtaget i lufthavnen af vores lokale guide Eduardo og kørt til indkvarteringen i Antigua (cirka 45 minutter fra lufthavnen). Vi bliver indkvarteret på to små pensionater der ligger tæt på hinanden.

Dag 2 (mandag 5 februar): Velkommen til Antigua!

Fælles morgenmad i gårdhaven hos Cony og derefter med vores lokale guide Eduardo på en rundtur i Antigua, hvor vi bl.a. kommer til et udsigtspunkt over byen, forbi det sprudlende marked o.a. Om eftermiddagen et informationsmøde i Conys gårdhave.

Dag 3 til 7 (tirsdag til lørdag 6-10 februar): Spanskundervisning og lokal kultur.

Ugen bliver en god blanding af spanskundervisning og kulturelle oplevelser. Vi spiser morgenmad på vores pensionater eller hos Cony, og aftensmad sammen hos Cony.

 • Tirsdag (dag 3): Spanskundervisning om formiddagen og eftermiddagen på egen hånd.
 • Onsdag (dag 4): Spanskundervisning og foredrag om Guatemalas historie.
 • Torsdag (dag 5): Spanskundervisning og besøg på husbyggeriet.
 • Fredag (dag 6): Spanskundervisning og tur til templet for en lokal, brændevinsdrikkende guddom (Maximón) i en nærliggende landsby.
 • Lørdag (dag 7): Tur til den aktive vulkan Pacaya.

Dag 8 (søndag den 11 februar): Fridag til afslapning i Antigua eller en lille udflugt (som vi gerne hjælper med at arrangere)

Dag 9-13 (mandag til fredag 12-16 februar)

 • Mandag (dag 11): Start på det frivillige arbejde: Vi bygger et hus til en lokal familie, sammen med familien og lokale håndværkere.
 • Tirsdag (dag 12): Frivilligt arbejde.
 • Onsdag (dag 13): Frivilligt arbejde.
 • Torsdag (dag 14): Frivilligt arbejde.
 • Fredag (dag 15): Vi afslutter byggeriet og afholder en lille ceremoni hvor vi overdrager huset til den lokale familie.

Dag 14 og 15 (lørdag og søndag den 17 og 18 februar): Til fri disposition – vi hjælper selvfølgelig gerne med at arrangere udflugter eller lignende.

Dag 16 (mandag 19. februar):  Afgang med bus til Atitlánsøen, og indkvartering på små og fine hoteller ved Atitlánsøen med udsigt til vulkaner og vand. Hér kan du se de to små hoteller, som vi skal bo på:

La Casa del Mundo: La Casa del Mundo – Guatemala’s most magical hotel

La Iguana Perdida: La Iguana Perdida – Santa Cruz, Lake Atitlan

Dag 16-19 (mandag til torsdag 19-22 februar ): Ophold og afslapning ved Atitlánsøen. Der er mulighed for smukke vandreture, udflugt til byen Panajachel, hvor de sidste souvenirs eller gaver kan købes på markedet eller blot at slappe af med den smukke udsigt. Vi hjælper selvfølgelig gerne med at arrangere aktiviteter.

Dag 19 (torsdag den 22. februar): Afgang om eftermiddagen med bus til hotel i Guatemala City.

Dag 20 (fredag 23 februar): Hjemrejse til Danmark fra Guatemala City.

Praktiske og nyttige oplysninger

 • Klimaet i Antigua er højlandsklima. Det betyder, at der er ca. 20-25 grader året rundt. I november er regntiden helt klinget af, så her er frodigt og behageligt. Aldrig for varmt eller for koldt. Det betyder også, at insekter og andet kryb stort set er fraværende (på dansk niveau). Så for mange danskere et meget tilpas klima, med mindre man er til mere tropelignende tilstande. Om natten kan det blive lidt køligt, så en trøje og jakke bør medbringes. Der er i øvrigt ikke malaria i Antigua-området.
 • I Antigua er stort set alle gader brostensbelagte. Det betyder, at turen ikke bliver en fornøjelse, hvis man er gangbesværet. En ganske almindelig god fysik er en forudsætning for at kunne få udbytte af både det frivillige arbejde og daglige gåture rundt i Antigua. Der bliver heller ikke så meget brug for stiletterne i Antigua, så gode sko/sandaler er bedst!!
 • Sikkerheden i Antigua er meget god. Så hvis man følger de almindelige tommelfingerregler omkring sikkerhed (det er f.eks. ikke en god ide, at gå alene sent om aftenen i øde områder etc.), er der ikke større risiko for tyveri o.lign. her end i andre større byer i verden. Helt anderledes er det i hovedstaden Guatemala City. Så vi anbefaler normalt ikke, at man færdes alene og tilfældigt i hovedstaden. Der er dog sikre zoner hvor turister sagtens kan færdes, men det bør tjekkes først, hvis man har planer om udflugt dertil.
 • Skriv endelig til os på info@danishvolunteers.com for yderligere info. Vi fortæller gerne mere om turen og svarer på de alle de spørgsmål, du måtte have.