Párvulos Club Rotario (børnehaveklasse)

escuela_preprimaria_coatepeque_guatemala_danish_volunteers

Formål og målgruppe

Escuela de Párvulos Club Rotario er en børnehaveklasse (preprimaria) beliggende i landsbyen Nuevo Coatepeque i udkanten af Coatepeque by. Børnene kommer fra familier i landsbyerne San Isidro, San Isidro Robles, Nuevo Coatepeque, El Jardín, Valle Verde, Linda Vista. Mange af børnenes forældre arbejder på Metamercado, det store marked i Coatepeque. Skolen er offentlig og finansieres af undervisningsministeriet.

Arbejdsområder og personale

Projektets vigtigste arbejdsområde er den almindelige undervisning. Skemaet indeholder 1) generel skoleforberedelse, 2) kommunikation og sprog, 3) samfunds- og naturvidenskab, 4) kunst og 5) idræt. Børnene får også noget at spise på skolen. Og så foregår der forskellige andre aktiviteter. Udover skolens leder er der 5 lærere og en rengøringsassistent på skolen. Børnenes mødre står for madlavningen.

Frivilligt arbejde

Frivillige på Párvulos Club Rotario bliver tilknyttet en af de fem klasser og hjælper til inden for alle arbejdsområder. Der er en fastansat lærer for hver klasse, og det frivillige arbejde planlægges i samarbejde med pågældende lærer. Der er rigtig gode muligheder for selv at arrangere forskellige aktiviteter inden for eksisterende fag, engelsk, idræt, musik, kunst, osv. Disse aktiviteter planlægges i samarbejde med klassens lærer.

Praktik

Der er rigtig gode muligheder for at komme i praktik på Párvulos Club Rotario. Skolens leder superviserer studerende inden for studieretningerne lærer og pædagog. Danish Volunteers formidler kontakten til projektet og sørger for alt det praktiske, herunder udfyldelse af uddannelsesaftalen. Vi samarbejder med universiteter i Guatemala, hvor der er adgang til biblioteks- og studiefaciliteter. Sammen med universiteterne organiserer vi desuden en erfaringsudveksling mellem danske og lokale studerende.

Mødetider

Skolen er åbent mandag-fredag fra 8:00 til 12:00. Der er lukket på almindelige fridage og i perioden 1. november til 2. januar. Studerende, der har skal have minimum 30 timers praktik om ugen, kan kombinere arbejdet på projektet med arbejde på et af de andre projekter. Studerende, hvis praktikperiode overlapper med skoleferien, kan arrangere undervisning, idræt, musik, kunst, osv. for børnene i skoleferien. Dette planlægges i samarbejde med skolens leder.

Øvrige oplysninger

Párvulos Club Rotario ligger i landsbyen Nuevo Coatepeque i udkanten af Coatepeque. Skolen ligger i gåafstand fra de fleste værtsfamilier, og det er både let og billigt at tage bussen fra de øvrige værtsfamilier. Frivillige på projektet får en enestående mulighed for at opleve dagligdagen i Guatemala på tæt hold i den hyggelige landsby. Vær opmærksom på at personalet på projektet ikke taler engelsk. Vi anbefaler derfor, at frivillige, der ikke allerede taler spansk, starter deres ophold med fire ugers spanskundervisning.