2020, Anne, praktik sygeplejerske, Casa Jackson, Antigua (Guatemala)

rejsebrev anne praktik sygeplejerske casa jackson antigua guatemala

Mit navn er Anne og jeg læser til sygeplejerske. Danish Volunteers har hjulpet mig og min veninde fra studiet med at arrangere vores udlandspraktik på Casa Jackson i Antigua, Guatemala (7. semester).

Vi startede med en uges spansk undervisning, hvilket jeg har været enormt glad for. Undervisningen foregår 1:1, så det går meget stærkt med at udvikle spanske gloser. Min lærer hed Otto. Han var utrolig professionel, sød og tålmodig! Ottos undervisning var en blanding af opgaver, som jeg skulle løse samt samtaler på spansk. Hvis man har lyst, kan man få “homework” til dagen efter.

Jeg har kun positiv ord at sige omkring vores praktiksted på Casa Jackson. En stor del af børnene er indlagte uden deres forældre, hvilket betyder, at de har brug for al den omsorg og kærlighed, de kan få. Det var derfor min opgave at være der for børnene samt assistere ifb. med måltider, bleskift osv. Som studerende var der også mulighed for at have fokus på tilknytningen samt stimulering af børnenes fysiske og psykiske velvære. Der er mange sygeplejefaglige områder på Casa Jackson, også selvom man ikke er en del af den medicinske behandling. Desuden lærer man meget på det personlige plan og i det kulturelle møde. Det er utrolig let at falde ind i institutionens rutiner og daglige opgaver, også selvom der kan være en sprogbarriere. Nogle få kan engelsk, men størstedelen er spansktalende. Dog kan man komme langt med at forstå hinanden på andre måder, men jeg vil anbefale at starte rejsen med spanskundervisning.

Jeg kan stærkt anbefale at bo hos en værtsfamilie. Vi boede hos Dina og hendes familie under hele opholdet. Vi havde hver vores soveværelse og et delt badeværelse. Dina er fantastisk og hun er nem at forstå, da hun taler langsom spansk – og så laver hun de lækreste amerikanske pandekager. Jeg synes, at det er en unik måde at lære kulturen på ved at bo hos en værtsfamilie. Hos Dina føler man sig tryg og velkommen, og hun er klart medvirkende til at vores rejse blev endnu bedre! En ekstra bonus ved at bo ved en familie er at man fortsætter med at udvikle sine spanskkundskaber.

Der var også tid til oplevelser ved siden af praktikken. Vi brugte en weekend ved Lago de Atitlan, hvilket er et must-see i Guatemala. Derudover har vi vandret op til den aktive Pacaya-vulkan (vildt spændende!), besøgt en kaffeplantage, været på byvandring i Antigua og meget mere. Det kan varmt anbefales at tage en tur op til Cerro San Christobal. Det er en god restaurant, som har den smukkeste udsigt ud over Antigua og Fuego-vulkanen.

Under opholdet havde vi en lokal kontaktperson, Alvaro, og ham kan jeg ikke rose nok. Han kan hjælpe med ALT. Han tog imod os i lufthaven, og har vist os rundt i byen samt deltaget i nogle af vores ture. Så alt i alt, kan jeg kun anbefale andre at tage en udlandspraktik her! Jeg har fået nogle uforglemmelige minder herfra!